Начин на приготвяне
Брашното, захарта, ванилията и нарязаното на малки кубчета масло се смесват и претриват през пръстите, докато станат на трохи.
Добавят се един по един жълтъците и се замесва тесто. Увива се в стреч фолио и се поставя в хладилник за 30 минути.
От тестото се късат топчета с приблизително тегло 15 г, които се оформят на фитил.
Фитилчетата се поставят в тава, постелена с хартия за печене, във форма на сладки подкови.
Сладките се пекат в предварително затоплена фурна на 180 °C 11-12 минути.
Течната сметана се загрява и се залива нарязания шоколад. Разбърква се до хомогенност.
Ароматизира се с рома и се поставя в хладилника до стягането му.
След това кремът се разбива с миксер до пухкавост. Поставя се в пош с кръгъл накрайник.
Върху половината подови се поставя от крема и се захлупват с другата половина подкови.
Празничните слепени сладки се поръсват се с пудра захар.
За по-голяма тържественост празничните сладки се украсяват със захарни перлички.
Весели празници с тези празнични сладки подкови!