Начин на приготвяне
За рецептата ще ви е нужен плик за печене.
Измиваме добре пилето. Наръсваме го обилно с подправката вън и вътре и мажем по същия начин обилно с майонеза.
Слагаме вътре в пилето картофите цели и сланината на едро.
Слагаме пилето по гръб и връзваме здраво краката и крилете, така че да не изтече мазнината по време на печене.
Пъхаме го в пликчето и завързваме добре.
Режем леко единия долен край на пликчето.
В суха тава го поставяме, така че да няма как да изтече сосът от разреза.
Не добавяме вода или други течности! Може да го мариноваме предварително и да престои така в хладилник, докато стане време да го изпечем.
Тази рецепта за печено пиле е подходяща и за домашна кокошка на фурна, защото месото става много крехко и сочно.
Кокошката от снимките е именно домашна.
Да ви е сладко с моята бърза рецепта за печено цяло пиле!