Начин на приготвяне
Вземаме една тава и слагаме 2 с.л. олио и 2-3 с.л вода на дъното и я намазваме добре. След това мажем пилето с олио, и го натъркваме с червен пипер, сол, чубрица или джоджен по избор.
Слагаме го в тавата, завиваме с фолио и печем около 40 минути на 200 градуса.
През това време нарязваме домата, чушката, моркова и лука или пасираме за по-бързо.
Когато минат 40 минути, вадим печеното пиле и слагаме граха (без водата в буркана) и нарязаните зеленчуци.
В една паничка слагаме малко вода и разбиваме с една вилица 3 с.л. брашно, след което ги изсипваме при граха, след това пълним паничката с вода и изсипваме.
Слагаме пилето в фурната, вече без фолиото и печем още 30 минути до сгъстяване на соса, пак на 200 градуса.
Ако ви е рядък сосът, разбивате още малко брашно с вода.
Печеното цяло пиле с грах е готово.