Начин на приготвяне
Измийте и подсушете пилето. Изцедете сока от 1/2 лимон и го втрийте в пилето, намажете го с 1/2 масло и овкусете със солта, черния пипер и червения пипер.
В отвора на пилето сложете останалото масло, лимон и по един стрък от розмарина и прясната мащерка.
Нарежете лука на едро заедно с картофите и морковите, а чесъна обелете и разрежете наполовина. Овкусете с малко сол.
Сложете пилето в намазнена тава, а отстрани наредете зеленчуците, няколко стръка розмарин и мащерка и 1/2 ч.ч. вода.
Завийте тавата с пилето с алуминиево фолио и печете пилето в предварително загрята фурна 180 градуса за около 2 часа.
Ароматното печено цяло пиле е много вкусно.
Коментари