Начин на приготвяне
Измийте и накълцайте на дребно пресния лук. Запържете в олио в подходящ тиган, добавете измития и почистен лапад. Когато омекне, свалете от огъня.
Разбийте яйцата и добавете към тях киселото мляко с разтворена сода, както и сиренето, натрошено. Заделете една чаша от сместа. Към другата по-голяма част добавете лапада и разбъркайте плънката за баницата с лапад.
Намазнете тава, сложете кори за баница, които предварително намачкате. Намазнете ги и сложете от зелената плънка навсякъде.
Отгоре сложете още няколко намачкани кори, пак намазнете и пак плънка. Накрая завършете домашната баница с кори, намазнени и сипете отделената чаша смес, която е без лапад.
Печете баницата с лапад, сирене и яйца на 190 градуса до готовност.
Коментари