Начин на приготвяне
В купа разбивате млякото и сметаната и прибавяте захарта.
В друга купа разбийте яйцата, ванилията и разтопеното масло. След това прибавете брашното и бакпулвера, сместа с млякото и сметаната и разбийте.
Загрейте тигана, в който ще печете палачинките, и сипете един черпак от сместа. Като се появят мехурчета, обръщате палачинката за кратко.
Това правите докато не свърши сместа за палачинки.
Когато палачинките са готови, си приготвяте крема. В купа си разбивате жълтъците и захарта докато се сгъсти.
Прехвърляте сместа в огнеупорна купа, прибавяте ликьора и слагате на водна баня. Бърка се около 10 мин докато се сгъсти.
След като се сгъсти, премествате купата в студена вода до пълно изстиване на сместа.
Прибавяте сметаната и маскарпонето и рабърквате.
Намазвате палачинката с крема и завивате. По желание може да поръсите отгоре с кафе.
Палачинките Тирамису са страхотни!