Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Шницели от кайма и картофи по селски

Шницели от кайма и картофи по селски

Шницели от кайма и картофи по селски
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Тези шницели от кайма си имат чудесна гарнитура - картофи по селски"

Необходими Продукти

  • шницели
  • кайма - 800 г
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр. + 1 бр. за потапяне
  • галета - за овалване
  • кашкавал - около 300 г
  • картофи по селски
  • картофи - около 500 г
  • олио
  • червен пипер
  • шарен сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата овкусих с черен пипер, чубрица и кимион. Прибавих малка глава лук, нарязан много ситно, и едно яйце. Оформих от каймата големи топки.

В чиния слагам галета. Вземам топка от каймата и я разстилам върху галетата на тънко. В едната половина слагам плочка кашкавал и загръщам с другата половина.

Притискам да се оформи елипса и овалвам много добре в галетата. Слагам шницелите за няколко часа в хладилника да се стегнат. След това потапям в яйце и пържа до златисто.

За картофите по селски слагам картофите в завряла подсолена вода за 7-8 мин. След това ги овкусявам с червен пипер, шарена сол, олио.

Подреждам ги в тава с хартия за печене. Пека до златисто.

Шницелите от кайма и картофи по селски са готови!

Източник: Yordanka Todorova - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: