Начин на приготвяне
Каймата овкусих с черен пипер, чубрица и кимион. Прибавих малка глава лук, нарязан много ситно, и едно яйце. Оформих от каймата големи топки.
В чиния слагам галета. Вземам топка от каймата и я разстилам върху галетата на тънко. В едната половина слагам плочка кашкавал и загръщам с другата половина.
Притискам да се оформи елипса и овалвам много добре в галетата. Слагам шницелите за няколко часа в хладилника да се стегнат. След това потапям в яйце и пържа до златисто.
За картофите по селски слагам картофите в завряла подсолена вода за 7-8 мин. След това ги овкусявам с червен пипер, шарена сол, олио.
Подреждам ги в тава с хартия за печене. Пека до златисто.
Шницелите от кайма и картофи по селски са готови!
Източник: Yordanka Todorova - Българските ястия и рецепти