Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Хек на фурна със зеленчуци

Хек на фурна със зеленчуци

Хек на фурна със зеленчуци
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Рибката с картофки е винаги предпочитано ястие вкъщи от всички"

Необходими Продукти

  • мерлуза - 4 бр. филета (замразени)
  • картофи - 3 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете рибата, посолете и заделете.

Обелете картофите и нарежете на кръгчета. Лука на полумесеци, а чушката на ленти.

Сложете в тиган 4 с.л олио и запържете всички зеленчуци до лек златист цвят. Малко преди да извадите, пресовайте чесъна. Прехвърлете в тавичка за печене.

Загрейте фурната на 190 градуса. Запечете зеленчуците.

10 минути преди да извадите, сложете хека отгоре и печете рибата до готовност.

Хекът на фурна със зеленчуци е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: