Начин на приготвяне
Първата стъпка от рецептата за картофени кюфтета е да сварим картофите. Обелваме ги предварително и варим, докато омекнат.
Когато са почти готови, заливаме в отделен съд сварената киноа в приблизително съотношение 1:2.5 с вода и варим на умерен котлон около 10 минути, докато омекне.
След това я сваляме от котлона и прибавяме към сварените картофи. Намачкваме добре.
Към сместа прибавяме счуканото сурово яйце, което предварително сме оставили за около 10 минути на стайна температура.
Нарязваме на ситно лука и също го добавяме. Слагаме галетата (може и натрошена припечена филийка), добавяме подправките и разбъркваме добре получената смес.
Може да поставим в хладилник за няколко минути. След това с помощта на ръцете оформяме картофените кюфтета и ги нареждаме върху хартия за печене.
Печем на 200 °C, докато променят цвета си в златисто (около 25-30 мин).
Картофените кюфтенца с киноа и сирене са много вкусни и здравословни!
Приятен апетит!