Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Най-вкусният чийзкейк с печене

Най-вкусният чийзкейк с печене

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Най-вкусният чийзкейк с печене
Снимка: Христинка Колева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Насладете се на най-вкусния печен чийзкейк - истинско съвършенство"

Необходими Продукти

  • за основата
  • обикновени бисквити - 300 г
  • краве масло - 140 г
  • за чийзкрема
  • крема сирене - 300 г
  • захар - 250 г
  • брашно - 50 г
  • заквасена сметана - 300 г
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • лимонова кора - 1 бр. настъргана
  • яйца - 3 бр. L
  • жълтъци - 2 бр.
  • боровинки - 120 г пресни или замразени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат в блендер. Кравето масло се разтопява и се прибавя към бисквитите. Обърква се хубаво.

Сместа се изсипва в отваряема форма 26 см, застелена с хартия. Разстила се по дъното и се издига борд с височина 4-5 сантиметра. Поставя се в предварително затоплена фурна на 160 г и се пече 10 минути. Оставя се да изстине.

Крема сиренето се смесва със заквасената сметана. Добавя се брашното и хубаво се разбива. Прибавят се лимоновият сок, яйцата и жълтъците. Разбиването продължава до хомогенизиране. Накрая се добавят боровинките, като сместа се разбърква внимателно.

Отвън дъното на формата хубаво се опакова в алуминиево фолио.

В така подготвената форма се излива чийзкремът.

Формата се поставя в по-голяма тава и се налива вода 2/3 от височината на тавата.

Перфектният чийзкейк се пече в предварително загрята фурна на 150 °C 1 час и 30 минути. Печката се изключва и чийзкейка се оставя във фурната при затворена врата още 30 минути.

След това вратата на фурната се отваря и сладкишът се оставя за още 30 минути там.

След като печеният чийзкейк изстине напълно, се поставя в хладилник за няколко часа.

Освобождава се от ринга и може да се насладите на най-вкусния печен чийзкейк.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: