Начин на приготвяне
Смесете маята, захарта, солта, прясното мляко и разбъркайте, след което оставяме 15-20 мин, докато шупне.
Смесете и разбъркайте киселото мляко и содата. Към 800 г брашно добавяме вече шупналата мая и яйцата, от които си оставяме 1 жълтък, както киселото мляко със содата бикарбонат и 4 с.л. олио и разбъркайте хубаво.
Почнете да месите, като добавяте по малко брашно, докато стане гъсто.
Вкарайте въздух в тестото, като го удряте 100 пъти. Намажете купата с 1 с.л. олио и сложете тестото в нея. Сложете тестото за селския тутманик да втаса във фурната на 50°C за 40 мин.
Разрежете тестото на 3 части. Сложете брашно по точилката и разточете едното тесто.
Намажете го с разтопено краве масло, сложете сирене и го навийте на руло.
Повторете същото и с другите две части на тестото.
Намажете тавата с олио и я поръсете с брашно.
Сложете трите рула в нея и оформете тутманика. Намажете отгоре с отделеният жълтък, 1 с.л. прясно мляко и 2 с.л. разтопено краве масло.
Печете на 180°C за 35 мин в предварително загрята фурна най-вкусният тутманик със сирене.