Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пълнени пилешки гърди с моцарела

Пълнени пилешки гърди с моцарела

Пълнени пилешки гърди с моцарела
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
04/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вземете пилешки гърди, напълнете ги с моцарела, добавете им вкусна гарнитура, сервирайте с гордост своята чиния"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 парчета
  • моцарела - 4 топки прясна
  • зехтин - 4 ч.л.
  • черен пипер - 4 щипки млян
  • сол - 3 щипки на вкус
  • къри - 4 щипки
  • чесън на прах - 4 щипки
  • куркума - 4 щипки
  • индийско орехче - 4 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме всички сухи подправки в малка купичка.

Разрязваме пилешките гърди, така че да се получат джобчета. Поръсваме ги отвсякъде с микса от подправки.

Отрязваме си 4 големи парчета алуминиево фолио. Намазваме ги със зехтин и поставяме по едно пилешко филе във всяко.

Пъхаме по една цяла топка моцарела във всяко джобче, притискаме и увиваме хубаво фолиото, за да опаковаме добре пилешкото.

Подреждаме пакетчетата в тавичка с малко вода.

Печем пилето с моцарела на 200 градуса около 35 минути.

Отвиваме фолиото и запичаме за още 10 минути.

Сервираме директно с фолиото топлото пълнени пилешки гърди с моцарела в 4 чинии и добавяме гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: