Начин на приготвяне
За това икономично солено руло картофите се измиват и се сваряват цели, без да се белят. Като се сварят, се охлаждат и се обелват.
Посоляват се и още топли се намачкват, да станат на пюре.
Добавя се черният пипер яйцето и брашното. Омесва се като кайма.
Спанакът се измива и се нарязва. Лука се нарязва и той.
Олиото се загрява и в него се запържват спанакът и лукът да омекнат.
Сваля се от котлона и се добавя натрошеното сирене и двете твърдо сварени яйца, нарязани на кубчета.
Картофеното пюре се разстила върху фолио на правоъгълник. Разстила се плънката отгоре и внимателно се навива на руло.
В продълговата тавичка, предварително намазана с олио и посипана с галета, се прехвърля рулото.
Намазва се отгоре картофеното руло с олио и се посипва с останалата галета. Загряваме фурната на висока температура и запичаме вкусното картофено руло със зелена плънка до златиста хрупкава коричка.