Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Солено руло»Картофено руло със зелена плънка

Картофено руло със зелена плънка

Картофено руло със зелена плънка
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Страхотно картофено руло с плънка за делник и празник"

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г
  • спанак - 150 г
  • сирене - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • пресен лук - 4 стръка
  • брашно - 2 с.л.
  • галета - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това икономично солено руло картофите се измиват и се сваряват цели, без да се белят. Като се сварят, се охлаждат и се обелват.

Посоляват се и още топли се намачкват, да станат на пюре.

Добавя се черният пипер яйцето и брашното. Омесва се като кайма.

Спанакът се измива и се нарязва. Лука се нарязва и той.

Олиото се загрява и в него се запържват спанакът и лукът да омекнат.

Сваля се от котлона и се добавя натрошеното сирене и двете твърдо сварени яйца, нарязани на кубчета.

Картофеното пюре се разстила върху фолио на правоъгълник. Разстила се плънката отгоре и внимателно се навива на руло.

В продълговата тавичка, предварително намазана с олио и посипана с галета, се прехвърля рулото.

Намазва се отгоре картофеното руло с олио и се посипва с останалата галета. Загряваме фурната на висока температура и запичаме вкусното картофено руло със зелена плънка до златиста хрупкава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: