Начин на приготвяне
Сварете пилешкото бутче. След като е сварено, оставете да изстине и го обезкостете. Добавете към месото, течната сметана за готвене. Овкусете със сол, черен пипер и магданоз. Объркайте и приберете в хладилника.
Обелете и нарежете картофите като за чипс със специална приставка за чипс или с белачката за картофи, което ви е по-удобно.
Включете фурната да загрява на 200 градуса.
В тава поставете хартия за печене, настържете кашкавал навсякъде. Вземете картофения чипс и започнете да редите върху кашкавала, като застъпвате картофите. След като вече сте наредил всичкия картофения чипс, отново настържете в кашкавал.
Сложете да се изпече във фурната. Когато кашкавалът стане с хубава златиста коричка отгоре и отдолу, извадете го от фурната. Върху голяма дъска обърнете картофения чипс и махнете хартията за печене.
Сложете свареното пилешко месо със сметана и загънете на картофено руло.
Поднесете топло чудното картофено руло с плънка.