Начин на приготвяне
Сварете картофите с кората до пълната им готовност. Изплакнете със студена вода, за да спрете готвенето, обелете кората и намачкайте картофите. Оставете ги да изстинат напълно и прибавете яйцето и солта. Размесете хубаво с ръка да се получи гладка консистенция.
Нарежете лука на ситно и в тиган запържете с краве масло. Добавете каймата и нарязаните на кубчета гъби, кимиона и черния пипер. Оставете плънката да изстине напълно. Намажете дъното и стените на подходящ съд за печене /аз използвам силиконова форма за кекс/ с краве масло.
Разстелете равномерно част от картофената смес като оформите в средата кладенче, достатъчно да събере плънката. Изсипете плънката и захлупете с остатъка от картофите.
Изравнете и печете на 200 градуса докато се получи кафява коричка. Извадете от формата, когато рулото е напълно изстинало. Поднесете със свежа зелена салата.