Начин на приготвяне
Нарежете свинското месо на късчета.
Сложете го в тава, посолете го с 1 ч.л. сол, сложете няколко зърна черен пипер и налейте около 1 л вода.
Захлупете тавата с огнеупорен капак и я сложете във фурната.
Гответе на 220 °C за около 90 минути.
В дълбок тиган загрейте олиото и задушете в него нарязания на дребно праз.
Когато празът поомекне, добавете брашното и червения пипер.
Разбъркайте добре и сложете доматите и боба.
Поръсете със зеленчукова подправка, чубрица, джоджен и сол на вкус.
Разбъркайте отново и прехвърлете боба в тавата при месото.
Разпределете добре боба със свинско и добавете още малко топла вода.
Върнете тавичката обратно във фурната, този път без капака, и запечете свинското с боб и праз за около 30 минути.
Сервирайте и се насладете на тази вкусна и ароматна гозба.
Коментари