Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Много вкусен боб с наденица

Много вкусен боб с наденица

Много вкусен боб с наденица
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Винаги ще намерим място за този вкусен боб с наденица"

Необходими Продукти

  • боб - 400 г
  • свинска наденица - 400 г сурова / 2 бр./
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червени и 1 зелена
  • домати - 1 бр.
  • джоджен - 2 ч.л.
  • чубрица - 2 ч.л
  • сол - на вкус
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • За запръжката
  • олио - 20 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива.

В тенджера се слага вода, около 3 литра.

Добавя се малко олио и сол и се оставя да заври под капак.

След като заври, се слага бобът.

През това време, морковите се обелват и се режат на кубчета.

Чушките се почистват от семките и се режат на кубчета.

Лукът се обелва и се реже на ситно. Наденицата се нарязва на парчета.

Доматът се реже на кубчета. В дълбок тиган се сгорещява олиото и в него се запържват зеленчуците, без домата и наденицата.

След като омекнат, към тях се добавят наденицата и доматът и се оставят да се задушат хубаво. След което се слагат към боба, разбърква се, овкусява се с подправките и се оставя да къкри на слаб огън.

Малко преди да го свалите от котлона, сгорещето олиото, посочено за запръжката и запържете в него брашното и червения пипер.

Добавете запръжката към боба и гответе още 10-тина минути.

Да ви е сладко с този много вкусен боб с наденица!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: