Начин на приготвяне
Бобът се измива.
В тенджера се слага вода, около 3 литра.
Добавя се малко олио и сол и се оставя да заври под капак.
След като заври, се слага бобът.
През това време, морковите се обелват и се режат на кубчета.
Чушките се почистват от семките и се режат на кубчета.
Лукът се обелва и се реже на ситно. Наденицата се нарязва на парчета.
Доматът се реже на кубчета. В дълбок тиган се сгорещява олиото и в него се запържват зеленчуците, без домата и наденицата.
След като омекнат, към тях се добавят наденицата и доматът и се оставят да се задушат хубаво. След което се слагат към боба, разбърква се, овкусява се с подправките и се оставя да къкри на слаб огън.
Малко преди да го свалите от котлона, сгорещето олиото, посочено за запръжката и запържете в него брашното и червения пипер.
Добавете запръжката към боба и гответе още 10-тина минути.
Да ви е сладко с този много вкусен боб с наденица!