Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Медена торта»Торта със сладко от горски плодове и мед

Торта със сладко от горски плодове и мед

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Торта със сладко от горски плодове и мед
Снимка: Яница Николова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
140 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • Блатове
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч., само последната чаша да е с връх
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • краве масло - 2 с.л.
  • мед - 4 ч.л.
  • сода за хляб - 2 ч.л.
  • Крем
  • заквасена сметана - 800 г, пълномаслена
  • кисело мляко - 400 г, цедено
  • За сладкото
  • горски плодове - 200 г, микс замразени
  • захар - 100 г
  • вода - 1 с.л.
  • лимонена киселина - 1 щипка
  • орехи - 200 г, смлeни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете за тротата всички продукти без брашното се слагат в дълбока тенджера и се загрява на котлона.

След като заври, се сипва пресятото брашно и се бърка непрекъснато.

После се оформя на кухненския плот с малко брашно, да не лепне, работи се бързо.

Когато изстине тестото, се работи трудно с него. Разделя се на 5 части, оформят се на топки и се разточват с големината на форма за торта, на тънко 3-4 мм.

Пекат се в загрята на 180 °C около 5-6 минути, преди това се надупчват с вилица, да не се надига.

Готовите блатове се изрязват, ако е необходимо, трябва да са еднакви всички.

За крема се разбъркват с лъжица сметаната и млякото, не се използва миксер, за да не се втечни кремът за торта.

За сладкото от горски плодове в касерола се слагат плодовете, захарта и водата и се вари, докато се сгъсти на слаб котлон, накрая се прибавя лимонената киселина.

Сглобяването на френската селска торта става така:

Във форма се поставя блат, крем, 1-2 с.л. от сладкото, блат, крем и т.н., като се завършва с блат и накрая се измазва с крем. Стяга в хладилник за половин час и после се измазва изцяло с крем и посипва с орехите.

Оставя се в хладилник да стегне тортата със сладко от горски плодове и мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: