Начин на приготвяне
Сложете кокосовото масло в дълбок тиган, задушете в него нарязания лук и настъргания джинджифил.
Нарежете лютите чушки и отстранете семките им, след което ги добавете в тигана. Нарежете чесъна и го добавете към продуктите за яхнията.
Картофите се обелват, нарязват, измиват се добре и се слагат в тигана.
Обелете тиквата за яхнията и домата, и ги нарежете, след което ги добавете да къкрят в тигана.
Разбъркайте и залейте всичко с вода. Добавете сол и черен пипер. Намалете котлона и оставете да се готви половин час постната яхния.
Междувременно на другия котлон сварете киноата.
Подправете сготвените отделно зеленчуци с куркумата и магданоза, и пасирайте с ръчен блендер.
Добавете към зеленчуците кокосово мляко и сварената киноа.
Оставете да къкри още няколко минути.
За предпочитане е гозбата с киноа да се сервира, докато е топла.
Лично аз съм голяма любителка на пармезана и задължително поръсвам с една лъжица пармезан от горе яхния с тиква и червена киноа.