Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Червена леща с киноа и тиквичка

Червена леща с киноа и тиквичка

Червена леща с киноа и тиквичка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Вкусно, лятно и здравословно ястие е тази червена леща с киноа и тиквичка"

Необходими Продукти

  • олио - 3 с.л.
  • тиквички - 1 бр. обелена
  • червена леща - 4 с.л.
  • киноа - 3 с.л.
  • червени чушки - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Любимата ми гозба, обогатена с киноа и тиквичка, много вкусно се получи.

Измита киноа се накисва в студена вода за 1 нощ. Сутринта се прецежда и измива.

В тиган се загрява олио, добавете нарязан ситно лук, чушка на ленти, тиквичка на парчета и поръсете с малко сол.

Сипете малко вода и задушете за кратко.

Поръсете с червен пипер, налива се топла вода и когато заври, сипете червена леща и киноа.

Гответе до готовност на зрънцата, за 15-20 минути поемат водата и са готови.

Сервира се постната манджа поръсена с нарязан магданоз.

Вкусно, лятно и здравословно!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: