Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Яхния от червена леща с кюфтенца

Яхния от червена леща с кюфтенца

ИвелинаИвелина
Чирак
857791711
Яхния от червена леща с кюфтенца
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ако обичате леща, опитайте тази рецепта - получава се невероятно вкусна комбинация, която има място на вашата трапеза"

Необходими Продукти

  • червена леща - 340 г
  • лук - 1 бр. (200 г) глава
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре - 200 мл
  • спанак - 150 г
  • маслиново масло - 2 с.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • лют пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • За кюфтенцата
  • телешка кайма - 250 г
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 3 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • маслиново масло - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За кюфтенцата към каймата се прибавят нарязаните лук и чесън, яйцето, галетата, солта, черният пипер и млякото.

Омесва се добре и се оформят кюфтенца, които се пържат в загрято маслиново масло, докато се зачервят приятно от всички страни приблизително за 7-8 минути.

Мазнината за вкусната яхния се загрява в тенджера, слага се нарязаният лук и се запържва няколко минути, докато омекне.

Прибавят се накълцаният чесън, лютият пипер и пушеният червен пипер.

Веднага щом подправките пуснат аромата си, се слагат лещата, 400 мл вода и доматеното пюре.

Готви се 10 минути, поръсва се със сол, пускат се приготвените кюфтенца и лещата яхния се готви още 10 минути.

Накрая се прибавят куркумата и спанакът и нашата яхния от червена леща с кюфтенца е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: