Начин на приготвяне
За кюфтенцата към каймата се прибавят нарязаните лук и чесън, яйцето, галетата, солта, черният пипер и млякото.
Омесва се добре и се оформят кюфтенца, които се пържат в загрято маслиново масло, докато се зачервят приятно от всички страни приблизително за 7-8 минути.
Мазнината за вкусната яхния се загрява в тенджера, слага се нарязаният лук и се запържва няколко минути, докато омекне.
Прибавят се накълцаният чесън, лютият пипер и пушеният червен пипер.
Веднага щом подправките пуснат аромата си, се слагат лещата, 400 мл вода и доматеното пюре.
Готви се 10 минути, поръсва се със сол, пускат се приготвените кюфтенца и лещата яхния се готви още 10 минути.
Накрая се прибавят куркумата и спанакът и нашата яхния от червена леща с кюфтенца е готова.