Начин на приготвяне
За този икономичен сладкиш в по-дълбок съд разбийте яйцата и добавете захарта. Разбийте с миксер, докато се получи малко по-гъст крем. Добавете олиото и топлото мляко и продължете да разбивате.
Добавете половината брашно и разбърквайте 5 минути. След това добавете другата половина и разбъркайте, докато всичко се смеси добре. Разделете получената смес на две части.
В отделна купа смесете какаото и студеното мляко с телена баркалка. Добавете ги към половината от сместа и разбъркайте.
Вземете кръгла форма с обиколка 26 см с подложка, която върви към нея. Намажете основата и стените на формата с олио, за да не залепне сладкишът по време на печене.
Сипете черпак от бялата смес, след това черпак от тъмната смес и така една след друга, докато се изразходват и двете смеси.
Печете мраморния сладкиш на 180 °C за 45 минути.
Да ви е сладко с моя мраморен сладкиш за стотинки!