Начин на приготвяне
Сложете олиото в дълбока тенджера да се загрее.
Нарежете лука, след което добавете към олиото да къкри.
Измийте моркова и го настържете в тенджерата. Стръка от магданоз също.
Нарежете скилидките чесън и добавете към тенджерата.
Нарежете манатарките и гъбите стриди и ги оставете да къкрят за 15 минути, добавете нарязаните гъби и ги оставете да къкрят за 5 минути.
Добавете солта и черния пипер, добавете дафиновия лист, виното и доматения сос.
Оставете да къкри за 15 минути.
Направете паста от бахар, вода, сгъстител и добавете към гъбите.
Магданозът се нарязва на ситно и се добавя към гъбената яхния.
Гответе богата гъбената яхния още 5 минути, след което свалете от котлона.