Вкусна гъбена яхния

Вкусна гъбена яхния
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Апетитна гъбена яхния, която топли душата в студен зимен ден - бързо си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г
  • олио - 25 мл
  • масло - 25 г
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • домати 100 г пресни
  • брашно - 8 г
  • червено вино - 25 мл
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - или копър за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола сложете кравето масло да се разтопи и запържете брашното вътре. Разредете с малко вода и изчакайте да заври. Изключете и заделете.

Обелете гъбите и ги нарежете на филийки. Лука и моркова също обелете и измийте.

Нарежете на дребно. В тенджера сложете олиото и запържете гъбите до златисто. Добавете лука и морковите.

Задушете за няколко минути. Сложете половината домати, нарязани на дребно, солта и налейте виното.

Залейте ястието с брашнения сос. Добавете останалите домати и варете до омекване на зеленчуците.

Готовата яхния поръсете с магданоз или копър преди да сервирате.

Вкусната гъбена яхния е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: