Начин на приготвяне
Пускаме двете кубчета бульон във вряща вода, оставяме да ври 5 мин. и през това време почистваме гъбите и ги нарязваме на филийки, или както ви допада.
В подходящ тиган разтапяме краве масло и слагаме гъбите да се запържат, като посоляваме и оставяме за 5- 10 минути. От време на време разбъркваме с дървена лъжица.
Докато гъбите се пържат, почистваме и нарязваме лукът на дребно.
Когато гъбите в маслото са готови, ги преместване в друг съд, а в тигана слагаме 3 с.л. олио и запържваме лука за 5 мин.
Докато лукът се запържва, измиваме доматите и ги рендосваме на ренде отделно.
След 5 мин. добавяме към лука 2 с.л. доматено пюре, разбъркваме добре. Намаляме котлона и оставяме за 5 минути.
След това взимаме тенджера, слагаме вътре гъбите, лука и доматеното пюре, настърганите домати и заливаме с бульона, разбъркваме добре.
Оставяме гъбената яхния да ври на силен огън за 25 минути, като разбъркаваме от време на време.
Пет минути преди да свалим от огъня, прибавяме накълцаните на ситно магданоз и копър, и слагаме една щипка розмарин.
Вегетарианска гъбена яхния сервираме с хляб от хлебопекарна.