Киндер кубчета

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Киндер кубчета
Снимка: Veca
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
55 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Когато казваме Kinder, имаме предвид шоколада"

Необходими Продукти

  • За кората
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • вода - 3 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • бакпулвер - 15 г
  • За пълнежа
  • мляко - 600 мл
  • захар - 5 с.л.
  • ванилова захар - 50 г
  • желатин - 6 с.л.
  • маргарин - 150 г
  • За глазурата
  • шоколад за готвене - 150 г
  • захар - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • маргарин - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатове:

За приготвянето на блатовете разбийте с миксер жълтъците със захарта, добавете вода, разбъркайте, след което изключете миксера.

Разбийте белтъците с миксер, добавете към жълтъците и разбъркайте внимателно с миксера.

Смесете брашното с бакпулвера, добавете какаото и разбъркайте всичко леко с кухненски робот, за да се съберат всички съставки.

Изсипете сместа в тава за печене (средна), постлана с хартия за печене, и печете на 180 °C за 25 минути.

Извадете изпечената кора от фурната и я оставете да изстине. Разрежете кората наполовина, за да получите две кори.

Крем:

Приготвяне на плънката за вкусните домашни пастички.

Разтворете желатина в 100 мл студено мляко. Изсипете останалото мляко (500 мл) в тенджерата, добавете захарта и ваниловата захар.

Разбъркайте и сложете тенджерата на огъня. Когато заври, се добавя желатинът се бърка до разтопяване.

Разбъркайте, докато достигне необходимата плътност, след което махнете тенджерата от котлона и оставете сместа да изстине.

Разбийте маргарина с миксер и го смесете с охладената плънка и разбъркайте добре.

Приготвяне на глазурата:

Начупете шоколада за готвене на кубчета, сложете го в тенджерата, добавете захарта, водата, олиото, маргарина и сложете на котлона. Разбъркайте, докато всички съставки се разтворят и комбинират. Свалете тенджерата от котлона и оставете глазурата да изстине.

Последна процедура: Поставете кората върху тава, нанесете половината от плънката и разпределете равномерно по цялата кора. Нанесете половината от глазурата върху плънката. Прегънете друга кора и нанесете останалата плънка. Залейте с останалата глазура. Оставете да стегне.

Нарежете шоколадовия сладкиш на желания размер и му се насладете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: