Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Моят Никулденски шаран

Моят Никулденски шаран

Моят Никулденски шаран
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Нашият шаран се получи много вкусен, със сигурност и вашият ще бъде такъв"

Необходими Продукти

  • шаран - 2.5 кг
  • ориз - 250 г
  • лук - 2 глави
  • гъби - 200 г
  • орехи - 1 шепа смлени
  • домати - 200 г на кубчета от консерва.
  • девесил
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зеленчуков бульон - 1 бр.
  • краве масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме шарана от вътрешностите. Махаме люспите и измиваме добре със студена вода.

Сваряваме ориза около 1 ч.ч. с 3 ч.ч вода, 1 зеленчуков бульон и 50 г масло.

Прибавяме после към него наситения лук, доматите, гъбите, орехите и подправките и оставяме на котлона за 5 минути.

Като свалим от огъня, прибавяме подправките и пълним рибата. Останалата част от сместа слагаме около нея.

Печем Никулденския шаран на фурна до готовност.

Моят Никулденски шаран е много вкусен!

Източник: Теодора Петкова - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: