Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пене в сос с кюфтета

Пене в сос с кюфтета

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451002k934
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пене в сос с кюфтета
Снимка: Lenka
1 / 3
09/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
600 мин.
Общо
630 мин.
Порции
4
"Пене в сос и кюфтета търси чаша хубаво бяло вино и добра компания"

Необходими Продукти

  • пене - 400 г
  • сметана - 400 мл готварска
  • телешка кайма - 400 г
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • хляб - 1 филия стар
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • яйца - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • грах - 100 г
  • зелен фасул - 100 г
  • праз - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете кюфтетата от кайма.

Сложете каймата, ситно нарязаните чесън и лук в купа, добавете средата на хляба и яйцето и разбъркайте на ръка.

Оформете кюфтенцата и ги оставете настрана.

Сложете зехтина в тенджерата.

Нарежете праза и го добавете към зехтина да се задуши.

Картофите се обелват, нарязват се и се добавят към зехтина.

Добавете зеления фасул и граха да къкри също.

Когато зеленчуците се сварят, добавете кюфтенцата.

Печете няколко минути, след което залейте готварската сметана.

Гответе 20 минути с покрита тенджера на слаб огън.

Сварете пенето в гореща вода и прецедете.

Добавете пяната към соса, гответе още минута, добавете сол и черен пипер и сервирайте в чиния.

Приятно хапване на пене в сос с кюфтета!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: