Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Пълнен шаран с гарнитура за Никулден

Пълнен шаран с гарнитура за Никулден

Пълнен шаран с гарнитура за Никулден
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Вкусен шаран с гарнитура за най-специалните дни от годината"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр.
  • печурки - 500 г
  • олио
  • праз лук - малък стрък
  • сол
  • ориз - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. /червена и зелена/
  • куркума - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства и измива.

Гъбите се запържват в малко олио, малък стрък праз лук, сол на вкус. Това е плънката. Пълня шарана с нея.

Измивам ориза, настъргвам морков, малко червена и зелена чушка, добавям куркума, сол, олио и поставям пълнената риба.

Поливам с хладка вода ориза и пека до готовност.

Пълненият шаран с гарнитура за Никулден е готов!

Източник: Гичка Дончева - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: