Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Морски дявол в сос с картофи

Морски дявол в сос с картофи

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Морски дявол в сос с картофи
Снимка: Lenka
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Една интересна рецепта за любителите на морската кухня!"

Необходими Продукти

  • морски дявол - 1 бр.
  • картофи - 500 г
  • соев сос - 1 с.л.
  • зехтин - 50 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • доматен сос - 100 мл
  • джинджифил - 1/2 ч.л. на прах
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, почистваме морския дявол, отделяме я от кожата и отстраняваме главата, която е идеална за приготвяне на рибена чорба в комбинация с други морски риби.

Почистването отнема малко повече време, така че преценете.

Направете марината от соев сос, зехтин, сол, черен пипер, доматен сос, джинджифил на прах, куркума и чесън на прах в дълбок и по-голям съд.

Разбъркайте всичко и добавете почистената риба. Покрийте тавата и оставете в хладилника за 1 час.

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Сложете картофите в тава, добавете рибата, след което залейте с маринатата, в която е била рибата. Печете риба и картофи на 200 °C за 40 минути.

Сервирайте морски дявол в сос с картофи със салата по ваш избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: