Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Пълнен шаран с ориз, ядки и портокал

Пълнен шаран с ориз, ядки и портокал

Пълнен шаран с ориз, ядки и портокал
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Направо сме учудени колко добре ни се получи този пълнен шаран"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • краве масло - 20 г
  • ориз - 1 и 1/2 в.ч.
  • гъби - 4 бр.
  • стафиди - 2 шепи
  • орехи - 100 г
  • портокали - 2 бр. кора и сок
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • лимони - резени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Глава лук запържвам в 20 г масло, добавям чаша и половина водна ориз, също леко да се запържи до кристално, 3-4 гъби, 2 шепи стафиди, около 100 г орехи, настъргана кора на 2 портокала, сокът на двата портокала, сол, черен пипер.

Сипвам вода 1:3 за ориза и готвя до полуготовност.

С плънката пълня шарана, предварително осолен отвътре и отвън, разстилам и отстрани на апетитния шаран останала плънка.

Капвам малко олио на рибата, подреждам лимони и пека пълнения шаран с ориз, ядки и портокал на 200 °C за около 50 минути.

Източник: Камелия Деркозлиева Петрова - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: