Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Морски дявол на фурната

Морски дявол на фурната

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Морски дявол на фурната
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4
"Допълнение към рецептата - в съда се слагат 200 мл вино, а останалото се охлажда и консомира със наздравици"

Необходими Продукти

  • морски дявол - 1 бр.
  • картофи - 6 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бяло вино - 200 мл
  • зехтин - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зеленчуците и сложете почистения морски дявол в тигана с олио.

Поръсете подправки върху зеленчуците и рибата.

Покрийте тавата с капак или алуминиево фолио.

Поставете във фурната на 200 градуса.

Половин час по-късно се сипва бяло вино.

Сервирайте печената риба със салата по ваш избор.

Морският дявол на фурната е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: