Начин на приготвяне
Твърдо сварените яйца се разполовяват напречно. Ако не стоят изправени, дъното им се отрязва мъничко, за да станат равни. И тъй като моите се оказаха криви отвътре, внимателно се изрязва белтъкът от дебелата вътрешна страна.
Докато са горещи, жълтъците се намачкват с 1 ч.л. маргарин, прибавя се намачканият бланширан и задушен карфиол, солта, черния пипер, киселото мляко, нарязан на ситно магданоз, пресования чесън, бланшираната и нарязана на много ситно 1 гъбка, нарязаните на ситно белтъците, които са изрязани от половинките.
Размесват се добре и се пълнят белтъчните кошнички със сместа. Набучва се по една мъничка розичка карфиол отгоре и се слагат няколко много тънко нарязани пръчици от морковите.
Напълнените кошнички се поставят върху канапе от сварен, отцеден, посолен и задушен с 1 с.л. грах. 1-та гъбка е за украса.
Останалата плънка слагам върху морковени кръгчета.