Рулца от патладжани със сирена
Rolnice od patlidžana punjene sirom
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Рулца от патладжани със сирена

Рулца от патладжани със сирена

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
9444k32k
Рулца от патладжани със сирена
Снимка: Lenka
1 / 5
19/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ще очаровате гостите си с тези изключителни рулца от патладжани!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 3 с.л.
  • рикота - 400 г
  • моцарела - 250 г, (100 г за пълнеж + 145 г за заливка)
  • пармезан - 60 г (1/2 за плънка и 1/2 за заливка)
  • яйца - 1 бр.
  • босилек - 8 листа
  • лимонова кора - 1 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • индийско орехче - 1 щ.
  • доматен сос - 550 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 175 градуса. Отрежете краищата на патладжаните, след това ги нарежете по дължина на филийки и ги поставете върху тава, застлана с хартия за печене.

Овкусете със сол и черен пипер, поръсете с малко зехтин. Печете патладжаните 15-20 минути. Оставете да изстине.

Междувременно в голяма купа комбинирайте сиренето рикота, пармезана, моцарелата, яйцето, лимоновата кора, индийското орехче, солта, черния пипер и босилека.

Увеличете температурата на фурната до 200 градуса.

На дъното на съда за печене разпределете 200 г доматен сос.

Намажете с лъжица около 1-2 супени лъжици от сместа със сирена върху резенчето патладжан, след което навийте на руло.

Подредете рулцата от патладжани в тава за печене, с шева надолу. Залейте с останалия сос и поръсете с останалата моцарела.

Печете рулцата от патладжани със сирена около 20 минути, докато сместа със сиренето се разтопи и покафенее.

Насладете се на превъзходни рулца!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: