Начин на приготвяне
Нарежете измитите патладжани на тънки филийки по дължина. Добре ги посолете и след като се отцедят от горчивината (след 20-30 минути), ги изплакнете и подсушете.
Пасирайте 1-2 скилидки чесън и ги разбъркайте с около 50-60 мл олио.
Загрейте незалепващ грил тиган или какъвто подходящ ви се намира. Мажете с четка всеки патладжан с ароматното чесново олио и ги изпечете от двете страни.
През това време може да разбиете катъка с крема сиренето, киселото мляко, още 2-3 скилидки пасиран чесън, сол, черен пипер на вкус и едро смлените орехи.
Във всеки патладжан се слага по лъжица от плънката и се завиват на стегнати рулца. Подреждат се в плато върху канапе от зелена салата и се поръсват с орехи.
Бон Апети!
Коментари