Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Риба в портокалов сок

Риба в портокалов сок

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Риба в портокалов сок
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Идеална вечеря за двама с чаша вино."

Необходими Продукти

  • риба тон - 1 бр.
  • маринован чесън - 3 скилидки
  • розмарин - 2 стръка
  • хималайска сол - щипка
  • портокали - 1/2 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • картофи - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата е от семейство скумрия и от рода на риба тон, така че можете да я приготвите по подобен начин като скумрия.

Почистваме и измиваме рибата. Подсушете леко с кърпа и нарежете на три места дълбоко. В частите, които нарязахме, добавете една скилидка маринован чесън.

Нарежете два резена от половината портокал, а останалите изстискайте. В рибата сложете стръкчета розмарин, поръсете с хималайска сол, добавете половинки портокалови кръгчета и ако успеете, сложете парче картоф.

Полейте със зехтин и портокалов сок и наредете парчета картофи наоколо.

Поставете върху алуминиево фолио и печете рибата на 250 градуса за 20 минути. След това отстранете фолиото и продължете да печете за 15 минути.

Рибата в портокалов сок е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: