Начин на приготвяне
Рибата е от семейство скумрия и от рода на риба тон, така че можете да я приготвите по подобен начин като скумрия.
Почистваме и измиваме рибата. Подсушете леко с кърпа и нарежете на три места дълбоко. В частите, които нарязахме, добавете една скилидка маринован чесън.
Нарежете два резена от половината портокал, а останалите изстискайте. В рибата сложете стръкчета розмарин, поръсете с хималайска сол, добавете половинки портокалови кръгчета и ако успеете, сложете парче картоф.
Полейте със зехтин и портокалов сок и наредете парчета картофи наоколо.
Поставете върху алуминиево фолио и печете рибата на 250 градуса за 20 минути. След това отстранете фолиото и продължете да печете за 15 минути.
Рибата в портокалов сок е готова.