Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Супа от манатарки с картофи

Супа от манатарки с картофи

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Супа от манатарки с картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"В категорията гъбени супи тази супа се състезава за първото място!"

Необходими Продукти

  • манатарки - 30 г сушени
  • топла вода - 300 мл за манатарките
  • масло - 20 г
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - 2 скилидки
  • печурки - 300 г
  • риган - според нуждите
  • картофи - 1 - 2 бр.
  • горчица - 1 ч.л.
  • уорчестър сос - 2 с.л.
  • телешки бульон - 500 мл
  • бяло вино - 3 с.л.
  • заквасена сметана - 100 мл
  • вода - 500 мл за супата
  • прошуто - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете сушените манатарки в топла вода и ги оставете да престоят десет минути.

Запържете чесъна и лука в маслото в тенджера.

Налейте виното в задушения лук и разбъркайте.

Обелете и нарежете картофите, след това ги добавете в тенджерата. Прибавете също нарязаните печурки. Добавете и накиснатите манатарки. Задушете за минута.

Добавете сол, черен пипер, риган, горчица, Уорчестър и разбъркайте всичко. След това се налива вода и телешки бульон.

Варете около половин час, след което по желание пасирайте. Изсипете готварската сметана и варете още седем минути.

Запържете телешкото прошуто и гарнирайте поднесената супа от гъбки.

Рецептата за Супа от манатарки с картофи е изпълнена!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: