Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Холасле - унгарска рибена чорба

Холасле - унгарска рибена чорба

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Холасле - унгарска рибена чорба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • риба - 1.5 кг по избор (шаран, пъстърва, скумрия или смес)
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чушки - 2 люти чушлета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от вътрешностите и кости и я нарежете на парчета. Доматите нарежете на тънки ивици, чушката също.

В тенджера поставете главата/главите на рибите и лука, нарязан на ситно. Залейте със студена вода. Когато заври обавете малко червен пипер. Варете на умерен огън около 1 час.

Прецедете бульона. В бистрия бульон сложете нарязаната на парчета риба и зеленчуците и варете още 20 минути, без да разбърквате.

Малко преди да я свалите от огъня пуснете вътре и лютите чушки, направо цели.

Поднесете супата с препечен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: