Начин на приготвяне
Започваме бадемовата торта, като първо приготвим блатовете.
Нека приготвим два по-дълбоки съда. Разбийте яйцата, след това отделете белтъците от жълтъците и ги поставете в отделни купи. В купата с жълтъците постепенно добавяйте захарта, като разбивате непрекъснато с миксер. Когато жълтъците станат светло жълти, сте готови с разбиването им.
Прехвърлете в купата с белтъците, след което разбъркайте белтъците с миксер, докато станат като сняг. Смесете равномерно белтъците с жълтъците, като бъркате с шпатула. Шоколадът се настъргва, след което се добавят яйцата, като се разбърква постепенно с шпатула.
Накрая добавете смлените печени бадеми и разбъркайте добре. Поставете хартията за печене в дълбока тава, след което изсипете сместа за блата върху хартията. Загрейте фурната до 200 градуса.
Сложете тавата във фурната и печете на 200 градуса за около двадесет минути. Извадете тавата от фурната и оставете блатът да изстине. Когато блатът изстине, го разделете на три части.
След кората правим жълтия пълнеж.
Сложете жълтъците в купа, след което разбъркайте с миксер. Постепенно добавяйте захарта при непрекъснато разбиване, след което добавете ваниловата захар. Разбъркайте до твърд пълнеж.
Сложете млякото в тенджера на котлона да се загрее и добавете брашното при непрекъснато бъркане, за да се разбият бучките. Добавете разбитите жълтъци и продължете да бъркате. Оставете да изстине, след това добавете разтопеното масло и разбъркайте. Накрая добавете смлените печени бадеми и разбъркайте с шпатула.
След жълтата плънка правим тъмния пълнеж.
Разтопете черния шоколад на пара. Изсипете сладката сметана в купа и разбийте с миксер, след което добавете разтопения шоколад и продължете да разбивате.
След черния пълнеж правим бадемовия пълнеж.
Разбийте сладката сметана с омекналото масло, след което добавете смлените бадеми и разбъркайте бадемовия крем.
Как протича реденето на блатовете с пълнежите - първо поставяме блата, след това черния пълнеж, след това следващия блат, след това жълтия пълнеж, след това блата, след това черния пълнеж, след това бадемовия пълнеж.
Украсете тортата с фондан или бита сметана. След като сте я украсили, приберете тортата с фондан в хладилника за една нощ, за да се стегне добре.
Приятен апетит с Бадемова торта с шоколад и крем!