Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Яхния»Яхния от месо и патладжани

Яхния от месо и патладжани

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Яхния от месо и патладжани1 / 2
28/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
170 мин.
Общо
190 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • телешко месо - 750 г
  • свинска мас - 125 г
  • лук - 100 г
  • патладжани - 1 /2 кг
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 150 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържвате месото заедно с лука. Добавяте брашно и червения пипер и пържите още няколко минути.

Наливате вода и варите. Когато месото е полуготово, слагате и патладжаните, които сте обелили и нарязали на едри парчета.

Обелвате доматите и ги нарязвате на ситно. Изсипвате ги в ястието 15 минути преди да го свалите от огъня.

Накрая посолявате, поръсвате с магданоз и сервирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: