Желирана риба

10/01/2013
Живко
отЖивкоНовак
"Интересно, лесно за приготвяне и много ефектно предястие с риба, което ценителите на добрата кухня ще оценят "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 644
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената риба се сварява в подсолена вода, към която са прибавени олиото и обелената цяла глава кромид лук. Нарязва се на дребни парчета сварената риба и обелените домати и лимон. Прибавят се ореховите ядки (цели) и хрянът и сместа се разбърква добре.

Желатинът се залива с хладка вода да набъбне, след което се разтваря на водна баня и се смесва с рибния бульон. Стените на подходящи чаши се обливат с част от бульона и рибната смес се разпределя в чашите. Долива се останалият бульон и пред ястието се оставя на хладно място да се стегне желатинът.

Преди сервирането чашите се потапят в топла вода и се обръщат върху листа от зелена салата.

Пред ястието се украсява с магданоз.
подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.04.2016 10:25
интересен начин за поднасяне на риба
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв