Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Желирана риба по руски

Желирана риба по руски

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Желирана риба по руски1 / 2
08/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг
  • вода - 1.5 л
  • желатин - 40 г
  • яйца - 2 бр. (само белтъци)
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз - 1 бр. корен
  • лук - 1 глава
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитата и нарязана на парчета риба се сварява и се охлажда. Бульонът се прецежда добре и в топлия бульон се разтваря желатинът, предварително смесен със студена вода.

Когато бульонът изстине, се добавят белтъците, лукът, морковът, коренът от магданоз и всичко се оставя да кипи, докато бульонът не стане съвсем прозрачен.

Прецежда се през марля и се охлажда. На дъното на плато или голяма чиния се налива малко желе, разпределят се парчетата риба, отгоре се слагат резенчета лимон и нарязан магданоз. Залива се с останалото желе и се оставя в хладилника. Щом се стегне, се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: