Желирана риба

Желирана риба

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Желирана риба1 / 2
10/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
"Интересно, лесно за приготвяне и много ефектно предястие с риба, което ценителите на добрата кухня ще оценят"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената риба се сварява в подсолена вода, към която са прибавени олиото и обелената цяла глава кромид лук. Нарязва се на дребни парчета сварената риба и обелените домати и лимон. Прибавят се ореховите ядки (цели) и хрянът и сместа се разбърква добре.

Желатинът се залива с хладка вода да набъбне, след което се разтваря на водна баня и се смесва с рибния бульон. Стените на подходящи чаши се обливат с част от бульона и рибната смес се разпределя в чашите. Долива се останалият бульон и пред ястието се оставя на хладно място да се стегне желатинът.

Преди сервирането чашите се потапят в топла вода и се обръщат върху листа от зелена салата.

Пред ястието се украсява с магданоз.

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: