Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Двуцветен крем с тиква и рожков

Двуцветен крем с тиква и рожков

Двуцветен крем с тиква и рожков
Снимка: Росица Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Много вкусен сезонен десерт с тиква и брашно от рожков"

Необходими Продукти

  • тиква - 300 г настъргана
  • кафява захар - 4 с.л. Мусковадо
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • брашно от рожков - 2 с.л.
  • ядки - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквата на едро ренде и я сложете в тенджера заедно с водата. Сварете я на тих огън за 10-15 минути.

Щом тиквата омекне, прибавете към нея кафявата захар, индийското орехче и прясното мляко. Оставете на котлона да заври. Ако желаете, може да пасирате с пастор.

В купа разбийте 2 яйца. Добавете към тях царевичното нишесте и разбъркайте до хомогенност.

Прибавете тази смес към крема на тънка струйка, бъркайки непрекъснато.

Щом кремът се сгъсти, разпределете половината от него в 4 десертни купички.

В останалата половина от крема добавете брашното от рожков. Може да го замените с 1 лъжица какао или да начупите 50 г черен шоколад и да разбърквате, докато се разтопи напълно.

Разпределете и какаовия крем в чашите и поръсете с натрошени ядки.

Двуцветният крем с тиква и рожков е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: