Начин на приготвяне
За тази запеканка лукът се нарязва на дребно, чесънът на ситно, гъбите на по-едри парченца, тофуто на кубчета, а карфиолът и броколите се разделят на розички.
В сгорещено олио се запържват лукът и гъбите за няколко минути, докато гъбите омекнат, а лукът изсветлее. Прибавя се чесънът, мащерката и малко босилек.
Разбърква се и се изсипват карфиолът и броколите. Похлупва се и се оставя на средна степен 5-10 минути, докато се задушат на пара.
Отделно в чопър се смесва крема сиренето със сметаната. Настъргва се кашкавалът.
Посоляват се зеленчуците, прибавя се царевицата, тофуто и около половината от кашкавала. Разбърква се и всичко се изсипва в тава.
След това се изсипва сместа със сметаната и се разбърква отново. Най-отгоре се поръсва с останалия кашкавал и се слага в предварително загрята на 200 градуса фурна до разтапянето и запичането на кашкавала.
Запеканката с броколи, карфиол и гъби е много вкусна.