Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Пълнени калмари с прошуто и сирене

Пълнени калмари с прошуто и сирене

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пълнени калмари с прошуто и сирене
Снимка: Una87
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Само чаша бяло охладено вино и удоволствието ви е гарантирано !"

Необходими Продукти

  • калмари - 1 кг, почистени
  • прошуто - 200 г, или сух врат
  • гауда - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вече почистените калмари слагаме месни и сиренови рулца, които ги правим, като слагаме лист месо върху лист сирене и го навиваме.

След като напълним калмарите, затваряме ги с клечка за зъби, като пробиваме месото на калмарите на зигзаг.

Затворете го на около 1 см от краищата, за да не изтече сиренето напълно. Преди да поставите в тигана, подсушете калмарите, за да не пръсне олиото.

Пържете пълнените калмари на среден огън (ако скалата е от 1 до 9 на котлона, тогава 7), като от време на време повишавате температурата.

Важно е те да се обръщат често.

Калмарите са готови, когато придобият леко златист цвят.

Можете да поднесете пълнените калмари с прошуто и сирене с ориз, паста, картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: