Начин на приготвяне
Във вече почистените калмари слагаме месни и сиренови рулца, които ги правим, като слагаме лист месо върху лист сирене и го навиваме.
След като напълним калмарите, затваряме ги с клечка за зъби, като пробиваме месото на калмарите на зигзаг.
Затворете го на около 1 см от краищата, за да не изтече сиренето напълно. Преди да поставите в тигана, подсушете калмарите, за да не пръсне олиото.
Пържете пълнените калмари на среден огън (ако скалата е от 1 до 9 на котлона, тогава 7), като от време на време повишавате температурата.
Важно е те да се обръщат често.
Калмарите са готови, когато придобият леко златист цвят.
Можете да поднесете пълнените калмари с прошуто и сирене с ориз, паста, картофи.