Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Калмари, пълнени с картофи и прошуто

Калмари, пълнени с картофи и прошуто

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Калмари, пълнени с картофи и прошуто
Снимка: Lenka
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Горещи пълнените калмари си търсят бяло вино - охладено"

Необходими Продукти

  • калмари - 4 бр.(големи)
  • картофи - 2 бр.(големи)
  • прушуто - 120 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре калмарите както отвън, така и отвътре.

Обелете картофите, настържете ги и изцедете сока.

Нарежете прошутото на кубчета, добавете картофите.

Можете също да осолите, който харесва по-солено, на мен ми е достатъчно солено, защото прошуто си пуска сол.

Напълнете калмарите със сместа и затворете с клечка за зъби.

Намажете ги със зехтин.

Поставете ги във фурната върху хартия за печене.

Печете калмарите, пълнени с картофи и прошуто от двете страни за 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: