Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Руски шоколадов сладкиш

Руски шоколадов сладкиш

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Помощник Готвач
6432297
Руски шоколадов сладкиш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Единственото, което искаме, е да вкусим от руския шоколадов сладкиш"

Необходими Продукти

  • брашно - 175 г
  • захар - 175 г
  • масло - 250 г
  • яйца - 5 бр.
  • черен шоколад - 125 г
  • водка - 75 мл
  • какао - 50 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • За глазурата
  • черен шоколад - 100 г
  • пудра захар - 75 г
  • какао - 25 г
  • водка - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За руския сладкиш в дълбока купа си смесвате пресятото брашно, смлените ядки и бакпулвер.

На водна баня си разтапяте шоколада. След като се разтопи, си прибавяте и маслото.

Какаото си го разтваряте във водката, а яйцата ги разбивате със захарта.

След това всички течни съставки се смесват и накрая, малко по малко, се прибавя брашното. Бъркате до получаването на хомогенна смес и разпределяте сместа в намазнена форма.

Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.

След като е готово, оставяте настрана да изстине. В тенджера на котлона си смесвате пудрата захар, водката и прибавяте 3 с.л. вода.

Докато бъркате, прибавяте и какаото. След като всичко се разтвори, сваляте от котлона. Прибавяте предварително накълцания шоколад и бъркате, докато се стопи.

След като домашната шоко глазура е готова, изчаквате малко да изстине и поливате сладкиша с глазурата.

Преди поднасяне оставете руският шоколадов сладкиш да се стегне и нарязвате на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: